Geplaatst op

Telescopische montagesteun: een veelzijdige hulp bij diverse toepassingen

Telescopische montagesteun veelzijdige hulp

Veilig werken is uiterst belangrijk. Zeker bij het werken met zwaar materiaal, bijvoorbeeld in de bouwsector. Bouwmaterialen moeten op de juiste manier worden gezekerd en bevestigd, niet alleen om een gebouw of ruimte zo goed mogelijk af te werken, maar ook om zo veilig mogelijk te werken. Een bouwvakker komt vaak handen tekort. Goede hulpmiddelen zijn daarom onmisbaar. De telescopische montagesteun is geschikt voor diverse (bouw)werkzaamheden. Deze montagesteun dient als extra bouwsteun, zodat de klusser zijn handen vrij heeft voor het uitvoeren van diverse handelingen, zoals boren en schroeven. Ideaal voor bouw-, installatie-, montage- en klusbedrijven.

Wat is een montagesteun en waar gebruik je het voor?

Een telescopische montagesteun is geschikt voor veelzijdige toepassingen zoals het vastzetten, aandrukken en stutten van materialen. Door de stabiele constructie bevestigen klussers niet alleen diverse bouwmaterialen stevig aan de vloer of het plafond, maar kan ook een flexibel materiaal, zoals een stofscherm, gemakkelijk worden vastgezet. Een bouwsteun wordt gebruikt voor het:

  • bevestigen van gipsplaten, gipspanelen en gipskarton
  • plaatsen en fixeren van houten planken, dakbeschot en metalen strips
  • monteren van lampen
  • opzetten van een tegen stof beschermde muur, bijvoorbeeld met folie
  • monteren van scheidingswandprofielen, profielen van schuifdeuren en gordijnrails
  • aanbrengen van plafondplaten
  • verankeren van vracht in bussen of vrachtwagens als bouwstempel of cargokeeper

De montagesteun dient dus als plafondsteun én als vloersteun en is daarnaast geschikt voor het stevig vastzetten van diverse goederen. Doordat de steun of stempel uitschuifbaar is, is de telescopische steun aan het oppervlak aanpasbaar. Zelfs onder schuine hoeken, zoals schuine daken, werkt een telescopische montagesteun, waardoor het vrijwel altijd een geschikte tool is bij bouwwerkzaamheden voor bouw-, installatie-, montage- en klusbedrijven.

Universele spansteun

Montagesteunen zijn er in vele soorten en maten. Ze hebben één ding gemeen: ze ontzien de klusser. Met een telescopische montagesteun heb je als het ware een ‘derde hand’ tijdens het klussen die nooit moe wordt. Op die manier heeft iedere klusser zijn handen vrij voor andere werkzaamheden. Verder is er een breed scala aan bouwsteunen beschikbaar. Zo bestaan er universele steunen, die overal gemakkelijk te gebruiken zijn. Ook zijn er steunen met extra grote steunplaten, waardoor er een groter zwenkbereik is. Daarnaast hebben sommige steunen antislip, waardoor ze ook grip hebben op gladde of gevoelige oppervlakken – extra veilig dus. De plafondsteunen of -stempels verschillen in draagvermogen en verstelbaarheid (uitschuifbaarheid) en zijn er steunen met extra’s, zoals een extra vergrendeling van de ontgrendelknop, ratelmechanisme en veiligheidsslot. Die steunen maken verschillende bouwwerkzaamheden nóg gemakkelijker en veiliger.

Zelfs alleen te gebruiken

Een telescopische montagesteun is gemakkelijk in het gebruik, extreem veilig en robuust. Én zo’n steun is met één hand te bedienen. Daardoor is de bouwsteun zelfs te gebruiken wanneer slechts één persoon het installatiewerk uitvoert. Met het klik- en draaimechanisme of klik- en klemmechanisme bevestigt een installateur de telescopische steun aan diverse materialen. Ook ontspannen kan gemakkelijk met één hand door het speciale mechanisme. Met een montagehulp zijn diverse werkzaamheden een stuk eenvoudiger uitvoerbaar.

Ruime keuze montagesteunen bij Promatin

Promatin is partner van bouw-, installatie-, montage- en klusbedrijven. Het ruime assortiment aan oplossingen voor vuil- en stofbeheersing is geschikt voor diverse verbouwings-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden. Met alle montagesteunen uit het assortiment – en alle bijbehorende producten – werk je veilig en efficiënt. Meer weten of advies ontvangen over de juiste bouwsteun of toebehoren voor een specifiek project? Onze vakkundige adviseurs vertellen graag meer over onze producten.