Geplaatst op

Curtain-Wall scheidingswanden laten controleren

Promatin: iedere ruimte snel en stofvrij afschermen

Curtain-Wall scheidingswanden zijn in de afgelopen periode onmisbaar gebleken in de zorg. In coronatijd zijn de scheidingswanden een snelle en efficiënte oplossing in ziekenhuizen. Met de wanden zijn vele ziekenhuizen snel optimaal ingericht. Nu corona een nieuwe opmars maakt en we midden in een tweede golf lijken te zitten, is het belangrijk dat je optimaal gebruik kunt maken van nieuwe, maar ook al gebruikte Curtain-Wall scheidingswanden. Maar kan dat eigenlijk wel?

Stofvrij verbouwen, renoveren en onderhouden

Normaal gesproken vormen Curtain-Wall wandsystemen een oplossing tegen fijnstof tijdens verbouwingen, renovaties en onderhoudswerkzaamheden. Ook in ziekenhuizen. Zo is het mogelijk om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren terwijl de werkzaamheden in andere ruimtes doorgaan. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van patiëntenkamers, terwijl operatiekamers en andere ziekenhuisfaciliteiten gewoon in functie blijven.

Quarantainemogelijkheden en signaalfunctie

Ziekenhuismedewerkers hebben deze toepassing de afgelopen tijd vertaald naar de huidige situatie. Zo worden Curtain-Wall scheidingswanden gebruikt om coronapatiënten af te zonderen van andere patiënten. Doordat de Curtain-Wall de ruimte compartimenteert, kunnen nieuwe besmettingen worden voorkomen. De Curtain-Wall heeft dus quarantainemogelijkheden. En er is een tweede reden om een afscherming te creëren met een Curtain-Wall. Met het plaatsen van een scheidingswand is het voor iedereen in het ziekenhuis duidelijk waar een looprichting begint en eindigt. De Curtain-Wall heeft dus een signaalfunctie: het is zichtbaar welke looppaden toegankelijk zijn en welke niet. Ziekenhuizen nemen zo onduidelijkheden weg én zorgen voor extra oplettendheid bij medewerkers, bezoekers en patiënten.

Waarom is de Curtain-Wall zo geschikt tijdens coronapieken?

De Curtain Wall wandsystemen hebben een aantal eigenschappen die het gebruik ervan heel geschikt maken tijdens coronapieken in ziekenhuizen:

  • De systemen zijn gemakkelijk op te stellen (5 meter in 5 minuten)
  • Eenvoudig uit te breiden, extra doorgangen zijn aan te brengen met een Zip-Up-set
  • De systemen zijn solide met solide telescopische staanders
  • De systemen zijn gemaakt van extra stevige PE-folie die brandwerend en lichtdoorlatend is
  • De folie is niet-transparant en biedt dus maximale privacy
  • De systemen zijn ook geschikt voor wandopstellingen in ruimtes met systeemplafonds
  • De systemen hebben afdichtingsprofielen voor aansluiting op wanden en plafonds
  • Elk systeem wordt geleverd inclusief een module met afsluitbare doorgang

Na gebruik zijn de systemen compact te bewaren in de meegeleverde opbergtassen.

100% beschikbaarheid en inzetbaarheid

In de huidige tijd is het gewenst dat de Curtain-Wall scheidingswanden altijd beschikbaar en inzetbaar zijn. Promatin helpt ziekenhuizen en zorginstellingen om veilig te blijven werken. Onze scheidingswanden 100% beschikbaar en inzetbaar. Wij bieden onze klanten hierin maximale flexibiliteit. Zo berekenen wij hoeveel scheidingswanden nodig zijn en meten en rekenen we de afmetingen precies uit. Ook geven we vooraf een complete kostenindicatie. Indien nodig bezorgen we de systemen, geven we uitleg en demonstreren we hoe je de scheidingswanden gebruikt. Zelfs bij het plaatsen van de wanden bieden we ondersteuning: wij helpen je met het opzetten van de Curtain-Wall, zodat je direct op een veilige manier kunt werken.

APK Curtain Wall

Maak je al gebruik van Curtain-Wall scheidingswanden, dan kunnen we deze grondig voor je nakijken en controleren op volledigheid en functionaliteit. Na gebruik optimaliseren we het systeem voor een volgend gebruik. Een soort APK voor de Curtain-Wall. Zo weet je zeker dat jouw wandsystemen nog aan alle eisen voldoen en deze weer veilig inzetbaar zijn. Benieuwd wat Promatin voor jou kan betekenen? Neem contact op en laat je adviseren door de vakkundige medewerkers.