Geplaatst op

Voorkom huisstofmijt met een luchtreiniger

Voorkom huisstofmijt met een luchtreiniger

Als je allergisch bent voor huisstofmijt, kan een luchtreiniger in huis helpen bij het verminderen of zelfs voorkomen van allergische reacties. De allergenen die afkomstig zijn van huisstofmijten, zweven namelijk voor een groot deel rond in huis. Dit zorgt voor groot ongemak bij mensen met een allergie voor huisstofmijt. Maar hoe ontstaat een allergische reactie door huisstofmijt en hoe kan een luchtreiniger helpen bij het voorkomen ervan?

Huisstofmijt: wat is het?

Huisstofmijten zijn organismen die houden van stof. De mijten zijn microscopisch klein en leven in materialen als vloerbedekking, gordijnen, dekens of matrassen. Kortom: vrijwel overal in het huis. Mensen zijn voor deze huisstofmijten zelf niet allergisch. De organismen voeden zich met dode huidcellen van mensen, maar bijten of steken niet. De ontlasting en dode lijfjes van de mijten bevatten echter wel een hoge dosering aan allergenen. Op deze allergenen vormen sommige mensen een allergische reactie. Deze onderdelen zijn, net als de mijten zelf, zo microscopisch klein dat ze in de lucht terechtkomen en rondzweven door het huis.

De gevolgen van huisstofmijt

Voor veel mensen zijn deze kleine, rondzwevende deeltjes geen enkel probleem. Toch zijn ze voor mensen met een allergie voor huisstofmijt erg vervelend. Zij krijgen last van verschillende klachten. De uitwerpselen en karkassen van huisstofmijt zorgen bij hen namelijk voor onder andere geïrriteerde ogen, onverklaarbare jeuk, plotselinge niesbuien, waterige ogen, slapeloosheid en ademhalingsproblemen. Maar hoe kun je die klachten verminderen?

Hoe voorkom je huisstofmijt in huis?

Als je de allergische reacties door huisstofmijt wilt verminderen of voorkomen, is het van belang om maatregelen te nemen in je huis. Doordat de microscopische deeltjes verstopt zitten in je meubels, bed, gordijnen en vloerbedekking, zitten ze overal. Juist omdat een groot deel van de allergenen in de lucht zweven, zijn er gelukkig verschillende maatregelen mogelijk. Zo kan een luchtreiniger in huis helpen bij het filteren van de vervuilde lucht. Een luchtreiniger filtert de huisstofmijtdeeltjes namelijk uit de lucht en blaast schone lucht terug de ruimte in. Hierbij is het van belang om een luchtreiniger te hebben met een HEPA-filter. Dit filter haalt de fijnste stofdeeltjes uit de lucht – zelfs tot wel 99,95%. Plaats de luchtreiniger in de woonruimtes waar je het meeste last hebt van huisstofmijt, zoals de slaapkamer of woonkamer.

De luchtreiniger van Promatin

Voor de preventie of vermindering van allergische reacties door huisstofmijt, biedt Promatin de Aircleaner AC700. De luchtreiniger verschoont de lucht door middel van drie filters, waaronder een HEPA-filter dat de fijnste stofdeeltjes uit de lucht filtert. De flinke zuigkracht begeleidt de vervuilde lucht via de drie filters, waarna de Aircleaner de lucht schoon en stofvrij terug de ruimte inblaast. Bovendien is het apparaat compact én lichtgewicht. Daardoor manoeuvreer je de reiniger eenvoudig door je huis. Wil je een optimaal resultaat? Filter de aanwezige lucht dan circa tien keer per uur. Op die manier ben je verzekerd van huisstofvrije lucht in jouw huis.