Geplaatst op Geef een reactie

Stofschot maken

Stofschot maken

Bij verbouwings-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden komt veel stof vrij. Met behulp van een stofwand creëer je een ruimte waarin je volledig stofvrij en fijnstofvrij werkt. Je zorgt er daarmee voor dat stof zich niet naar andere ruimtes verspreid én dat andere werkzaamheden gewoon door kunnen gaan. Een stofschot kun je zelf maken. De meeste benodigdheden vind je gewoon in de bouwmarkt. Waarom is het dan toch verstandig om een specialist in te schakelen bij het maken van een stofwand?

Wanneer gebruik je een stofschot?

Een stofschot is eigenlijk een soort scheidingswand. Met behulp van een stofwand sluit je namelijk één of meerdere werkzones af. Binnen de werkzone werk je vervolgens geheel stofvrij. Buiten de werkzone gaan andere werkzaamheden, werkzaamheden waarbij bijvoorbeeld wel stof vrijkomt, gewoon door. Gebruik je een stofwand tijdens verbouwings-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden, dan voer je deze werkzaamheden aan de ene zijde uit, terwijl dagelijkse activiteiten aan de andere zijde gewoon doorgaan. Een stofschot is overigens niet alleen perfect te gebruiken tegen overlast van stof. Met een stofwand houd je ook vuil en tocht bij verbouwingen en renovaties tegen.

Waarom heb je een stofschot nodig?

De stof die vrijkomt bij bouwwerkzaamheden, noemen we fijnstof. Fijnstof heeft schadelijke effecten op je gezondheid. Word je langdurig blootgesteld aan fijnstof, dan is het mogelijk dat je diverse klachten krijgt. Denk aan hoesten, vermoeidheid, hoofdpijn en ademhalingsproblemen. De klachten kunnen ook ernstiger zijn. Steeds meer onderzoek toont aan dat blootstelling aan fijnstof samenhangt met longziektes als COPD en longkanker. Werk je met een stofschot, dan voorkom je het vrijkomen van fijnstof uiteraard niet. Wél beperk je de verspreiding van fijnstof. Op die manier bescherm je jezelf tegen de kleine fijnstofdeeltjes die vrijkomen bij diverse bouwwerkzaamheden. En zo werk je dus veiliger.

Een stofschot laten maken

Met spullen uit de bouwmarkt maak je een stofschot snel zelf. Maar: veel veiliger is het om een stofschot te laten maken door een specialist op dit gebied. Zeker met het oog op de risico’s van (fijn)stof bij bouwprojecten. Een stofschot van een specialist biedt je diverse voordelen. Allereerst weet je zeker dat het stofschot gemaakt is van hoogwaardige materialen. Zo is het uitgesloten dat je overlast ondervindt van stof, vuil en tocht. En dan werk je dus overal gewoon door, binnen en buiten de werkzone. Ten tweede zijn de stofwanden gemakkelijk en snel op te zetten en passen ze perfect bij jouw bouwproject. Omdat stofwanden vaak modulair zijn, zijn ze zowel geschikt voor kleine bouwprojecten als voor grote bouwprojecten. Ten derde voldoen de stofwanden aan de brandvoorschriften EN 13501-1 en NFPA-701, waardoor ze extra veilig zijn. Een stofschot van een specialist is een kleine investering in tijd en kosten. Maar daar krijg je een groot resultaat voor terug: jouw verbouwings-, renovatie- of onderhoudsproject verloopt efficiënt.

Duurzame systemen van Promatin

Promatin heeft diverse producten in het assortiment die je helpen tijdens verbouwings-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden. Met een stofschot van Promatin werk je altijd efficiënt en veilig. Maar ook duurzaam. Een stofschot is namelijk keer op keer herbruikbaar. Beter voor het milieu en financieel interessant dus. Meer weten? Onze vakkundige adviseurs vertellen je graag alles over onze producten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.